MINA TRE FAVORIT SERIER

Awkward är en amerikansk tonårskomediserie som handlar om den 16-åriga Jenna Hamilton, en tjej som har det svårt i skolan på grund av att hon inte "syns". Men allting tar en vändning då hon råkar ut för en helt oskyldig olyckshändelse som i missförstånd får henne att bli till "självmordstjejen". Plötsligt får hon all uppmärksamhet, helt ofrivilligt. Men trots allt ligger det någonting positivt i det hela.

Serien handlar om sex personer, den bortskämda och modeintresserade Rachel Green, den pedantiska kocken Monica Geller, den sarkastiske lustigkurren Chandler Bing, tjejmagneten och skådespelaren Joey Tribbiani, den snälle paleontologen Ross Geller och den positiva massören och låtskrivaren Phoebe Buffay.

När första avsnittet av första säsongen börjar har Rachel precis lämnat sin blivande man Barry vid altaret och flyttar in hos sin barndomsvän Monica. Lägenheten ligger mitt emot Chandlers och Joeys. De fyra umgås med Monicas bror Ross, som precis har skilt sig från sin lesbiska fru Carol. Den sjätte av dem är Monicas gamla rumskompis Phoebe. Huvuddelarna av serien utspelar sig i Monicas lägenhet, Chandlers och Joeys lägenhet och i kaféet Central Perk som ligger på bottenvåningen.

Glee utspelar sig på McKinley High, ett typiskt gymnasium i Lima, Ohio och handlar om en kör, "New Directions", vars dröm att vinna nationalmästerskapen. Will Schuester, en lärare på skolan, som själv var med i kören i sin ungdom, bestämmer sig för att ta över Glee-kören efter att hans föregående kollega anklagats för att ha trakasserat elever sexuellt.
 
All text är från wikipedia.
awkward - friends - glee - serie
Lili

Awkward är så himla bra!

Svar: Ja eller hur! Var ett tag sedan jag kollade på det dock:)
Stina Gustavsson

Magdalena

Bra tv-seriesmak du har! Riktigt bra alla tre. :) Har du sett Faking it? Påminner om Awkward i serieupplägg även om den såklart har en helt annan historia.

Svar: Åh nej det har jag inte, får kolla upp den!:) Tack för tipset!
Stina Gustavsson